Υγραντήρες & υγρόμετρα

Υγραντήρες & υγρόμετρα

Ένα καλό σύστημα ύγρανσης και ένα καλό υγρόμετρο είναι ζωτικής σημασίας για να μπορείτε να διατηρείτε τα πούρα σας σε βέλτιστη κατάσταση και έτοιμα για απολαυστική εμπειρία καπνίσματος, ανά πάσα στιγμή. Τα συστήματα ύγρανσης βγαίνουν σε ευρεία γκάμα, από απλούς υγραντήρες με σφουγγάρι μέχρι προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφιακής διαχείρισης ύγρανσης. Τα υγρόμετρα, ομοίως, διατίθενται σε παραδοσιακά αναλογικά και ψηφιακά μοντέλα. Δεν έχετε καταλήξει ποιο σύστημα ύγρανσης και ποιο υγρόμετρο επιθυμείτε να αγοράσετε για τον υγραντήρα πούρων σας; Μην ανησυχείτε, γι' αυτό είμαστε εδώ!

Γιατί είναι απαραίτητο ένα σύστημα ύγρανσης;
Ιδανικά, τα premium πούρα πρέπει να διατηρούνται σε περίπου 65% έως 72% σχετική υγρασία. Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, όταν θα καίγεται το πούρο θα αφήνει μια ξερή, πικρή γεύση στο στόμα. Επίσης, είναι πολύ πιθανό τα φύλλα καπνού να γίνουν πολύ εύθραυστα και να σπάνε με το παραμικρό. Από την άλλη, εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, το πούρο μπορεί να καίγεται ανομοιόμορφα ή να είναι δύσκολο να παραμείνει αναμμένο. Ο υπερβολικά υγρός καπνός μπορεί επίσης να διογκωθεί και να διασπαστεί, καθώς και να αναπτύξει μούχλα. Η διατήρηση των πούρων σε ένα ελαφρώς χαμηλότερο εύρος σχετικής υγρασίας είναι ιδανική για τη διαδικασία ωρίμανσης και παλαίωσης, καθώς επιτρέπει στον χαρακτήρα του καπνού να εξελιχθεί χωρίς να ανησυχείτε για τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής υγρασίας. Έτσι, τα συστήματα ύγρανσης που τοποθετούνται στους υγραντήρες πούρων εκτελούν το σημαντικό έργο της διατήρησης ενός σταθερού επιπέδου υγρασίας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τα πούρα σας στην ιδανική κατάσταση που συνιστούν οι κατασκευαστές πούρων.

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα ύγρανσης;
Ενώ οι διάφοροι τύποι συστημάτων ύγρανσης που μπαίνουν σε υγραντήρες πούρων βγαίνουν σε ποικίλα σχέδια και κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όλα τα συστήματα ύγρανσης λειτουργούν κατά κύριο λόγο με τον ίδιο τρόπο. Ένα σύστημα ύγρανσης διαθέτει κάποιο μέσο συγκράτησης νερού, το οποίο γενικά παίρνει τη μορφή είτε μιας δεξαμενής είτε ενός υλικού που συγκρατεί την υγρασία, όπως ένα σφουγγάρι. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα ύγρανσης του υγραντήρα πούρων να προσθέτει και μερικές φορές ακόμη και να αφαιρεί υγρασία από το περιβάλλον αποθήκευσης των πούρων ώστε να διατηρεί σταθερά ένα σωστό επίπεδο υγρασίας.

Τύποι συστημάτων ύγρανσης για υγραντήρες πούρων
Τα συστήματα ύγρανσης για υγραντήρες πούρων βγαίνουν σε πολλά διαφορετικά στυλ, σχήματα και μεγέθη. Να είστε σίγουροι ότι στο eshop μας μπορείτε να βρείτε online συστήματα ύγρανσης για υγραντήρες πούρων που να ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες σας. Ενώ οι τύποι συστημάτων ύγρανσης από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε είναι πολλοί, τα συστήματα ύγρανσης για υγραντήρες πούρων γενικά μπορούν να χωριστούν σε μία από τις δύο κατηγορίες: παθητικά ή ενεργητικά.

Τα παθητικά συστήματα ύγρανσης για υγραντήρες πούρων προσθέτουν ή εξισορροπούν μόνο την υγρασία στον χώρο αποθήκευσης των πούρων. Απλά και εύκολα στη χρήση, τα παθητικά συστήματα ύγρανσης αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για επιτραπέζιους υγραντήρες πούρων, αλλά και για ταξιδιωτικούς υγραντήρες. Τα συστήματα ύγρανσης με βάση τον αφρό και οι συσκευασίες ύγρανσης μίας χρήσης αποτελούν πολύ συνηθισμένα παραδείγματα όσον αφορά τα παθητικά συστήματα ύγρανσης. Οι μονάδες υψηλής τεχνολογίας, αυτορυθμιζόμενες, με βάση το μαλλί ακρυλικού πολυμερούς, όπως ο deluxe premium adorini υγραντήρας, προσφέρουν κορυφαίο παθητικό έλεγχο της υγρασίας.


Άλλα πιο εξελιγμένα συστήματα ύγρανσης λειτουργούν ηλεκτρονικά, παρέχοντας πιο ισχυρό έλεγχο της υγρασίας. Αυτές οι συσκευές ενεργητικής ύγρανσης όχι μόνο παράγουν την απαραίτητη υγρασία, αλλά μπορούν να την παρακολουθούν, μετρώντας την τακτικά και προσθέτοντας περισσότερη υγρασία στην ατμόσφαιρα όταν χρειάζεται. Ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούν επίσης μηχανοκίνητους ανεμιστήρες ή συστήματα ψεκασμού για την ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας σε όλη τη μονάδα αποθήκευσης πούρων. Τα προηγμένα ψηφιακά ηλεκτρονικά συστήματα ύγρανσης χρησιμοποιούνται συνηθέστερα σε μεγάλους υγραντήρες, όπως οι υγραντήρες ντουλάπι (καμπίνα) ή οι walk-in υγραντήρες.

Επιλέγοντας το κατάλληλο σύστημα ύγρανσης για τον υγραντήρα σας
Όταν επιλέγετε ένα σύστημα ύγρανσης για τον υγραντήρα σας, υπάρχουν μερικές σημαντικές παράμετροι που οφείλετε να λάβετε υπόψη σας:

Μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου
Πόσο μεγάλος είναι ο υγραντήρας σας; Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός πούρων που θα χωρέσει; Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το επιλεγμένο σύστημα ύγρανσης θα είναι βελτιστοποιημένο για τον συγκεκριμένο υγραντήρα πούρων, ώστε τα πούρα σας να διατηρούνται στο ιδανικό περιβάλλον.

Μέγεθος και σχήμα του συστήματος ύγρανσης
Διαθέτει ο υγραντήρας σας ειδικό χώρο για σύστημα ύγρανσης; Αν ναι, τι μεγέθους ή σχήματος σύστημα ύγρανσης χρειάζεστε; Ενώ οι περισσότεροι υγραντήρες προσφέρουν άφθονο χώρο για να τοποθετήσετε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ συστήματος ύγρανσης, ορισμένοι υγραντήρες πούρων είναι σχεδιασμένοι για συγκεκριμένα μεγέθη ή σχήματα συστημάτων ύγρανσης. Έτσι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας θα είναι συμβατή με τις προδιαγραφές του υγραντήρα πούρων σας.

Επίπεδο συντήρησης
Κάθε τύπος συστήματος ύγρανσης απαιτεί κάποιο επίπεδο συντήρησης, κυρίως την προσθήκη αποσταγμένου νερού στη μονάδα μαζί με ένα ειδικό αντιβακτηριδιακό διάλυμα υγραντήρα, όπως το adorini Υγρό για Υγραντήρα. Το πόσο συχνά θα χρειαστεί να ξαναγεμίζετε τη συσκευή καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος της συσκευής ύγρανσης, το πόσο συχνά ανοίγετε και κλείνετε τον υγραντήρα, ο μέσος αριθμός πούρων που φυλάσσονται στον υγραντήρα, ακόμη και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες έξω από τον υγραντήρα.

Ενεργητικό ή παθητικό σύστημα ύγρανσης για υγραντήρα πούρων;
Ενώ τα παθητικά συστήματα ύγρανσης για υγραντήρες πούρων είναι εύκολα στη χρήση και σχετικά οικονομικά όσον αφορά την τιμή αγοράς, μπορεί να απαιτούν αρκετή τακτική φροντίδα. Στον αντίποδα, τα ενεργητικά συστήματα ύγρανσης για υγραντήρες πούρων απαιτούν συνήθως λιγότερη συντήρηση, με ορισμένες μονάδες υψηλότερης ποιότητας να διαρκούν αρκετούς μήνες χωρίς την ανάγκη επαναπλήρωσης. Αλλά τα πιθανά μειονεκτήματα που μπορείτε να βρείτε σε διάφορα ενεργητικά, ηλεκτρονικά συστήματα ύγρανσης είναι το υψηλό κόστος αγοράς και ότι συχνά μπορεί να καταλαμβάνουν περισσότερο πολύτιμο χώρο στον υγραντήρα ή να απαιτούν ένα καλώδιο τροφοδοσίας που πρέπει να συνδεθεί στην πρίζα εκτός του υγραντήρα.

Καθώς εξερευνάτε την ευρεία γκάμα υγραντήρων στη HumidorDiscount, μπορείτε να ανακαλύψετε σημαντικές πληροφορίες στη σελίδα κάθε προϊόντος που θα σας βοηθήσουν περαιτέρω στην αναζήτησή σας. Θα μπορείτε να δείτε με μια ματιά τις διαστάσεις της συσκευής, τον αριθμό των πούρων που θα φιλοξενήσει η μονάδα, ακόμα και το είδος του υλικού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή της, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση του κατάλληλου για εσάς και απογειώνοντας την εμπειρία της αποθήκευσης των πούρων σας.

Υγρόμετρα
Τα υγρόμετρα είναι εύχρηστες συσκευές που μετρούν τη σχετική υγρασία, δίνοντάς σας μια καλύτερη ιδέα για το πόσο καλά λειτουργεί ένας υγραντήρας. Αν και τα ίδια τα πούρα θα σας πουν τελικά αν έχουν διατηρηθεί στην κατάλληλη υγρασία, τα υγρόμετρα διευκολύνουν πολύ να γνωρίζετε αυτά τα επίπεδα υγρασίας με μια ματιά, προσφέροντάς σας ηρεμία. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ υγρομέτρων που διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και φινιρίσματα. Όλα τα υγρόμετρα, ωστόσο, μπορούν να χωριστούν σε δύο διαφορετικούς τύπους: αναλογικά και ψηφιακά.

Αναλογικά υγρόμετρα


Οι αναλογικές συσκευές διαθέτουν συνήθως το κλασικό στρογγυλό σχήμα με ένα αριθμημένο καντράν που σας δείχνει την τρέχουσα σχετική υγρασία. Αυτοί είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος υγρομέτρου που συναντάται σε υγραντήρες πούρων και βγαίνουν σε διάφορα designs, από κλασικό παλιό στυλ μέχρι πιο σύγχρονα σχέδια. Ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους, τα αναλογικά υγρόμετρα χωρίζονται σε τρεις κύριους τύπους:

Υγρόμετρα με μεταλλικό ελατήριο: Αυτά τα υγρόμετρα διαθέτουν ένα μεταλλικό ελατήριο που κινείται ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας. Πρόκειται για τον λιγότερο ακριβό και λιγότερο ακριβή τύπο υγρομέτρων.

Υγρόμετρα με φυσική τρίχα: Πιο ακριβή από τα υγρόμετρα με ελατήριο, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν μια φυσική τρίχα που διαστέλλεται ή συστέλλεται ανάλογα με τις μεταβολές της υγρασίας. Η τρίχα, με τη σειρά της, μετακινεί τη βελόνα στην πρόσοψη του καντράν, δείχνοντάς σας το τρέχον επίπεδο υγρασίας. Αυτός ο τύπος υγρομέτρου χρειάζεται τακτική συντήρηση και επαναβαθμονόμηση, γεγονός που το καθιστά λιγότερο από ιδανικό για υγραντήρες πούρων.

Υγρόμετρα με συνθετική τρίχα: Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα αντίστοιχα υγρόμετρα με φυσική τρίχα. Ωστόσο, η ποιοτική διαφορά είναι ότι η τρίχα είναι από συνθετικό υλικό που χρειάζεται ελάχιστη ή καθόλου συντήρηση. Τα καλύτερα υγρόμετρα συνθετικής τρίχας που χαρακτηρίζονται για την υψηλή ακρίβεια των ενδείξεων, είναι γερμανικής κατασκευής, ειδικά σχεδιασμένα για τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που απαιτούνται για τους υγραντήρες πούρων. Πολλά από αυτά είναι προ-βαθμονομημένα, όπως το δημοφιλές adorini Υγρόμετρο Τρίχας για Υγραντήρα Πούρων, ώστε να μπορούν να τεθούν άμεσα σε λειτουργία αμέσως μόλις βγουν από το κουτί.

Ψηφιακά υγρόμετρα


Οι ψηφιακές συσκευές παρέχουν μια πιο ευανάγνωστη οθόνη και μπορούν να σας δείξουν ακόμη και την τρέχουσα θερμοκρασία, καθώς και τα επίπεδα σχετικής υγρασίας. Να σημειωθεί ότι τα ψηφιακά υγρόμετρα δε χρειάζονται βαθμονόμηση. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ωστόσο, οι ψηφιακές μονάδες δεν είναι απαραίτητα πιο ακριβείς από τα αναλογικά υγρόμετρα, καθώς ακόμη και οι καλύτερες ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να έχουν απόκλιση +/- 2%. Οι ψηφιακές συσκευές που είναι βελτιστοποιημένες για υγραντήρες πούρων ή για επίπεδα υγρασίας άνω του 65%, όπως το adorini Compact Ψηφιακό Υγρόμετρο για Υγραντήρα Πούρων, είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να αναγράφουν τις συνολικά πιο ακριβείς ενδείξεις.

Εξατομικευμένος έλεγχος υγρασίας
Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το στυλ του υγραντήρα στον οποίο σκοπεύετε να αποθηκεύσετε τη συλλογή πούρων σας, υπάρχει ένα σύστημα ύγρανσης και ένα υγρόμετρο ιδανικό για τον δικό σας χώρο αποθήκευσης πούρων. Ξεκινήστε λοιπόν την αναζήτησή σας, σήμερα κιόλας, για συστήματα ύγρανσης και υγρόμετρα ώστε να εξατομικεύσετε και να προσαρμόσετε τον υγραντήρα πούρων στις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες και απαιτήσεις.

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.. Δωρεάν αποστολή από 99,00 € . Για τιμή παραγγελίας κάτω από 99,00 € ισχύουν πρόσθετα έξοδα αποστολής . Οι Strikeout τιμές είναι προτεινόμενες τιμές λιανικής.