Αναπτήρες

Αναπτήρες

Οι αναπτήρες δεν παρέχουν μόνο μια πηγή φλόγας, αλλά μπορούν επίσης να προσδώσουν μια πινελιά στυλ ή ακόμα και ενθουσιασμό στην εμπειρία του καπνίσματος πούρων. Οι αναπτήρες κυκλοφορούν σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη, σχεδιασμένοι για διάφορους σκοπούς προσαρμοσμένους στις ιδιαίτερες ανάγκες των καπνιστών πούρων και πίπας. Αν και η προσωπική σας προτίμηση θα κρίνει τελικά την επιλογή του αναπτήρα σας, υπάρχουν μερικά σημεία ενδιαφέροντος που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο αναπτήρα για εσάς.


Τύποι αναπτήρων
Οποιοσδήποτε αναπτήρας θα παρέχει αναμφίβολα τουλάχιστον μια επαρκή φλόγα για να ανάψετε τα πούρα σας, ωστόσο δεν είναι όλοι οι αναπτήρες ιδανικοί για το άναμμα πούρων. Οι αναπτήρες ανήκουν γενικά σε μία από τις δύο κατηγορίες: βενζίνη ή βουτάνιο. Μόνο ένας από τους δύο είναι προτιμότερος για χρήση με πούρα.

Αναπτήρες Βενζίνης
Οι αναπτήρες βενζίνης, γνωστοί και ως αναπτήρες με υγρό, προσφέρουν ένα απλό σύστημα ανάφλεξης που συνδυάζει βενζίνη, πυριτόλιθο και φυτίλι. Αυτός ο κλασικός σχεδιασμός καθιστά αυτούς τους τύπους αναπτήρων εύχρηστους και ανθεκτικούς. Πολλά σχέδια αναπτήρων βενζίνης, όπως ο εμβληματικός αναπτήρας Zippo, μπορούν να παρέχουν μια αξιόπιστη φλόγα ανθεκτική στον άνεμο. Ενώ αυτοί οι αντιανεμικοί αναπτήρες έχουν τα πλεονεκτήματά τους, τα υπολείμματα από τη βενζίνη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γεύση του καπνού. Έτσι, οι αναπτήρες βενζίνης δεν συνιστώνται για το άναμμα πούρων ή πίπας καπνού.

Αναπτήρες Βουτάνιου
Σε αντίθεση με τους αναπτήρες βενζίνης σε υγρή μορφή, οι αναπτήρες βουτανίου χρησιμοποιούν ένα σχεδόν άοσμο και άγευστο αέριο υπό πίεση. Αυτό καθιστά μια πιο καθαρή επιλογή καύσης που θα έχει μικρότερη επίδραση στα πούρα σας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε καλύτερα όλες τις λεπτές αποχρώσεις του καπνού. Οι αναπτήρες βουτανίου διαθέτουν είτε την παραδοσιακή ανάφλεξη με πυριτόλιθο είτε το πιο συνηθισμένο σήμερα πιεζοηλεκτρικό σύστημα. Προσφέρουν επίσης ένα ευρύτερο φάσμα στυλ από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε. Δεδομένου ότι όλοι οι αναπτήρες βουτανίου είναι υπό πίεση, πολλοί δε θα λειτουργούν αποτελεσματικά σε υψόμετρο από περίπου 3.000 μέτρα κι άνω. Έτσι, αν αυτό είναι ένα ζήτημα, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν αναπτήρα που να είναι κατάλληλος για μεγαλύτερα υψόμετρα.

Υπάρχουν επίσης αναπτήρες βουτανίου που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για πούρα. Αυτοί οι αναπτήρες πούρων έχουν συχνά ευρύτερες ή πολλαπλές φλόγες για να καλύπτουν καλύτερα την επιφάνεια που απαιτείται για να ανάψει σωστά ένα πούρο. Μπορούν επίσης να διαθέτουν μεγαλύτερο δοχείο καυσίμου, παραθυράκια ένδειξης στάθμης καυσίμου, ενσωματωμένους κόφτες διάτρησης πούρων ή ακόμη και αναδιπλούμενους πουροκόφτες γκιλοτίνα. Ένα από τα μειονεκτήματα όσον αφορά τους αναπτήρες για πούρα είναι ότι αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά μπορεί να κάνουν τους αναπτήρες μεγαλύτερους και βαρύτερους, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο βολικοί στη μεταφορά.Τα λίγα μειονεκτήματα που μπορεί να έχουν οι αναπτήρες βουτανίου υπερκαλύπτονται κατά πολύ από τα πλεονεκτήματά τους και παρέχουν το καλύτερο δυνατό σε μορφή, λειτουργία και ευκολία. Οι περισσότεροι από τους αναπτήρες πούρων που προσφέρονται από το online κατάστημα της HumidorDiscount είναι αναπτήρες βουτανίου με δυνατότητα επαναπλήρωσης. Εδώ, μπορείτε να κάνετε τις online αγορές σας και να ανακαλύψετε μια μεγάλη συλλογή με υψηλής ποιότητας αναπτήρες για πούρα.

Στυλ φλόγας

Καθώς οι αναπτήρες βουτανίου έχουν εξελιχθεί, έχουν εξελιχθεί και τα στυλ της φλόγας που παράγουν. Κάθε στυλ προσδίδει μια μοναδική πτυχή στο άναμμα των πούρων, προσφέροντάς σας μια ποικιλία επιλογών, ώστε να βρείτε τον αναπτήρα με το στυλ φλόγας που θα ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας.

Απαλή φλόγα

Αυτό είναι το παραδοσιακό στυλ φλόγας που συναντάται τόσο σε αναπτήρες πυριτόλιθου όσο και σε αναπτήρες πιεζοηλεκτρικού τύπου. Δεδομένου ότι οι περισσότερες απαλές φλόγες δεν είναι ανθεκτικές στον άνεμο, οι αναπτήρες που χρησιμοποιούν αυτό το στυλ φλόγας είναι καλύτεροι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Πέρα από αυτόν τον περιορισμό, οι αναπτήρες απαλής φλόγας μπορούν να προσδώσουν έναν αέρα κομψότητας και νοσταλγίας στην εμπειρία του πούρου. Ο πολυτελής αναπτήρας S. T. Dupont Ligne είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα.

Χωρίς Φλόγα (Flameless)

Οι αναπτήρες χωρίς φλόγα χρησιμοποιούν ένα μοναδικό στοιχείο θερμαντικού πηνίου με αντιανεμική προστασία που εκπέμπει θερμότητα με ελάχιστη ή καθόλου φλόγα. Δυστυχώς, ο σχεδιασμός αυτός δεν λειτουργεί γενικά καλά με τα πούρα. Η έλλειψη φλόγας μπορεί να κάνει πιο περίπλοκη τη διαδικασία ανάμματος ενός πούρου και, με τη σειρά της, να κάψει το καύσιμο πιο γρήγορα. Ενώ υπάρχουν flameless αναπτήρες σχεδιασμένοι για πούρα, τα θερμαντικά στοιχεία μπορούν συχνά να διαταράσσονται από την πτώση στάχτης και υπολειμμάτων από ένα πούρο. Επομένως, οι flameless αναπτήρες δεν συνιστώνται γενικά για χρήση σε μεγαλύτερα πούρα, αλλά προσφέρουν μια εξαιρετική επιλογή για το άναμμα των αγαπημένων σας cigarillos.

Φλόγιστρο (Torch)

Μακράν, η πιο δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις των πούρων σήμερα, οι αναπτήρες με φλόγιστρο προσφέρουν μια ισχυρή φλόγα jet. Η πιο εστιασμένη θερμότητα καθιστά το άναμμα των πούρων ομοιόμορφο, γρήγορα κι εύκολα. Η υψηλή αντοχή τους στον άνεμο καθιστά επίσης τους αναπτήρες με φλόγιστρο, γνωστοί και ως torch αναπτήρες, όπως ο δημοφιλής jet αναπτήρας της adorini, την καλύτερη επιλογή για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Πολλοί αντιανεμικοί αναπτήρες με φλόγιστρο διαθέτουν πολλαπλές φλόγες jet για πιο αποτελεσματικό άναμμα πούρου. Ορισμένοι από αυτούς τους αναπτήρες έχουν δύο ή περισσότερες φλόγες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν το καύσιμο βουτανίου λίγο πιο γρήγορα από τους κανονικούς αναπτήρες. Έτσι, είναι καλύτερο να έχετε πάντα διαθέσιμο ένα επιπλέον δοχείο επαναπλήρωσης βουτανίου υψηλής ποιότητας.

Όταν αποφασίζετε για το στυλ της φλόγας που σας ταιριάζει καλύτερα, φροντίστε να σκεφτείτε πού θα απολαμβάνετε συχνότερα τα πούρα σας: Θα είναι έξω; Μέσα; Σε μεγαλύτερα υψόμετρα; Θα φυσάει; κ.λπ.

Συντήρηση αναπτήρα
Ανεξάρτητα από το στυλ του επαναγεμιζόμενου αναπτήρα που επιλέξετε, θα πρέπει περιστασιακά να κάνετε συντήρηση στον αναπτήρα για να εξασφαλίσετε τη συνεχή αποδοτικότητα και τη μακροζωία του. Καλό είναι να έχετε σε ετοιμότητα τα εξής:
- Καύσιμο: Βουτάνιο (αέριο) ή βενζίνη (υγρό) υψηλής ποιότητας
- Πυριτόλιθο (Flint): Χρησιμοποιήστε μόνο το σωστό μέγεθος για το μοντέλο του αναπτήρα σας
- Φυτίλι (Wick): Χρησιμοποιείται μόνο για αναπτήρες βενζίνης
- Μικρό κατσαβίδι: Για μεγαλύτερη ευκολία στη ρύθμιση της φλόγας, την αφαίρεση του καλύμματος καυσίμου, την αλλαγή πυριτόλιθου, και το άδειασμου του δοχείου καυσίμου
- Πανάκι γυαλίσματος: Για να διατηρούνται οι αναπτήρες καθαροί και να δείχνουν υπέροχα γυαλισμένοι.

Η συντήρηση των αναπτήρων είναι γρήγορη και εύκολη. Για να γεμίσετε έναν αναπτήρα βουτανίου, για παράδειγμα, απλά κρατήστε τη βαλβίδα πλήρωσης του αναπτήρα προς τα πάνω και το ακροφύσιο ενός δοχείου βουτανίου ανάποδα. Πιέστε το ακροφύσιο προς τα κάτω στη βαλβίδα πλήρωσης του αναπτήρα και κρατήστε το ενώ μετράτε μέχρι το πέντε. Αυτό είναι όλο.

Περιστασιακά μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε έναν θύλακα αέρα που μπορεί να αναπτυχθεί στο δοχείο καυσίμου μετά από επανειλημμένα γεμίσματα. Εάν έχετε έναν αναπτήρα που δεν ανάβει ή δεν φαίνεται να γεμίζει σωστά, η περίσσεια αέρα στο δοχείο καυσίμου είναι τις περισσότερες φορές ο "ένοχος"! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό κατσαβίδι για να πιέσετε τη βαλβίδα πλήρωσης μέχρι να απελευθερωθεί όλος ο αέρας και το υπόλοιπο βουτάνιο. Απλά φροντίστε να στρέφετε τη βαλβίδα μακριά από το πρόσωπό σας όταν αδειάζετε το δοχείο καυσίμου! Γεμίστε ξανά με βουτάνιο και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Επαναλάβετε, ανάλογα με τις ανάγκες.

Συμβουλευτείτε πάντα το εγχειρίδιο οδηγιών του αναπτήρα σας όταν κάνετε συντήρηση και φυσικά, ποτέ μην γεμίζετε ή εργάζεστε σε αναπτήρα κοντά σε γυμνή φλόγα. Πάντα προέχει η ασφάλεια!

Αναπτήρες Vs Σπίρτα
Αγαπημένη επιλογή των πουριτανών, τα σπίρτα για πούρα από ξύλο κέδρου προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία που μπορεί να ενισχύσει την αρχική γεύση και το άρωμα ενός πούρου, καθώς και να προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για επίδειξη με το χτύπημα του σπίρτου και τη φλόγα που ανάβει καθώς τραβιέται προς το πούρο.


Τα σπίρτα για πούρα είναι δημοφιλή στα σαλόνια, ωστόσο δεν τα πάνε καλά σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά σε συνθήκες με άνεμο. Παρόλο που ένα κουτί σπίρτων δεν έχει το βάρος ενός αναπτήρα, αλλά ούτε και την υψηλή αξία ώστε να φοβάστε μήπως το χάσετε, εξακολουθείτε να διατρέχετε τον κίνδυνο τα σπίρτα να βραχούν ή να σπάσουν. Επίσης, μόλις το σπίρτο εκτελέσει το καθήκον του, πρέπει να το πετάξετε με ασφάλεια, και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Λωρίδες ξύλου κέδρου ή προσάναμμα προσφέρουν μια παρόμοια ευχάριστη εμπειρία με αυτή των σπίρτων κέδρου, αλλά οι λωρίδες πρέπει να ανάψουν ούτως ή άλλως με αναπτήρα ή σπίρτο. Έτσι, σε σύγκριση με τα σπίρτα και τις λωρίδες κέδρου, οι αναπτήρες προσφέρουν απλώς μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι αναπτήρες είναι καλύτεροι από τα σπίρτα ή τις λωρίδες κέδρου. Οι αναπτήρες απλώς προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τον αναπτήρα σας για να ανάψετε το προσάναμμα κέδρου. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο για την ώρα και το μέρος που θέλετε να απολαύσετε ένα πούρο.

Βρείτε τον αναπτήρα που σας ταιριάζει
Με χαρακτηριστικά όπως οι ενσωματωμένοι πουροκόφτες, ένδειξη στάθμης καυσίμου και τα εύχρηστα φινιρίσματα, οι αναπτήρες πούρων προσφέρουν εξαιρετική λειτουργικότητα και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Θα βρείτε έναν για κάθε περίσταση, ακόμα και αναπτήρες με λεία επιφάνεια που ενδείκνυται για εξατομικευμένη χάραξη. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε τον αναπτήρα για πούρα που να ταιριάζει στα γούστα και τις ανάγκες σας. Κάντε της online αγορές σας στο online κατάστημα της ΗumidorDiscount, περιηγηθείτε στη μεγάλη online συλλογή με premium αναπτήρες πούρων όλων των τύπων, και βρείτε τον αναπτήρα που σας ταιριάζει.

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.. Δωρεάν αποστολή από 99,00 € . Για τιμή παραγγελίας κάτω από 99,00 € ισχύουν πρόσθετα έξοδα αποστολής . Οι Strikeout τιμές είναι προτεινόμενες τιμές λιανικής.