Υγρόμετρα & θερμόμετρα

Υγρόμετρα & θερμόμετρα

Ένας υγραντήρας υψηλής ποιότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα πούρα σας διατηρούνται στο ιδανικό κλίμα, αλλά δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι υγραντήρες τόσο αξιόπιστοι όσο θα αναμέναμε. Έτσι, προσθέτοντας ένα υγρόμετρο και ένα θερμόμετρο στον υγραντήρα σας, μπορείτε να παρακολουθείτε καλύτερα τα επίπεδα υγρασίας και τη θερμοκρασία και να διασφαλίζετε ότι τα πούρα σας βρίσκονται πάντα σε άριστη κατάσταση καπνίσματος.


Τι είναι το Υγρόμετρο;

Ένα υγρόμετρο απλά μετρά τη σχετική υγρασία. Από τον μικρότερο επιτραπέζιο υγραντήρα (desktop humidor) μέχρι τους μεγάλους υγραντήρες ντουλάπι (cabinet humidors), τα υγρόμετρα σας δείχνουν τα επίπεδα υγρασίας του χώρου αποθήκευσης των πούρων σας και σας δίνουν πρόσθετη σιγουριά ότι τα πούρα σας φυλάσσονται σε ένα ασφαλές και ιδανικό περιβάλλον συντήρησης.

Υγρόμετρα - Τύποι

Ένα υγρόμετρο μπορεί να αποδειχθεί ισχυρός σύμμαχος όταν συνδυάζεται με κάποιον από τους πολλούς αξιόπιστους υγραντήρες της αγοράς. Το θέμα είναι να βρείτε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Όπως και με τους υγραντήρες, έτσι και στα υγρόμετρα υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Κάθε υγρόμετρο, ωστόσο, εμπίπτει σε έναν από τους δύο τύπους: Αναλογικό ή Ψηφιακό.

Αναλογικά Υγρόμετρα

Αυτά τα παραδοσιακά υγρόμετρα είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα σε υγραντήρες πούρων λόγω της αξιοπιστίας και της κλασικής τους εμφάνισης. Τα περισσότερα αναλογικά υγρόμετρα διαθέτουν αριθμημένο καντράν και βέλος που δείχνει το τρέχον επίπεδο υγρασίας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αναλογικά υγρόμετρα ίδια, καθώς ορισμένα είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για την αποθήκευση πούρων από άλλα.


Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι στα αναλογικά υγρόμετρα:

 • Υγρόμετρα με μεταλλικό ελατήριο
 • Υγρόµετρα με φυσική τρίχα
 • Υγρόµετρα με συνθετική τρίχα

  Τα υγρόμετρα με μεταλλικό ελατήριο είναι κατασκευασμένα γύρω από ένα μεταλλικό ελατήριο που συσπειρώνεται ή ξεσπειρώνεται ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας. Αν και λειτουργούν σε περίπτωση ανάγκης, αυτά τα υγρόμετρα είναι γενικά οι λιγότερο ακριβές και λιγότερο αξιόπιστες επιλογές για τη σωστή φύλαξη πούρων.

  Τα υγρόμετρα με φυσική τρίχα παρέχουν μια πιο ακριβή ένδειξη υγρασίας από τα αντίστοιχα με μεταλλικό ελατήριο, χρησιμοποιώντας μια φυσική τρίχα αντί για ελατήριο. Η τρίχα διαστέλλεται και συστέλλεται με την υγρασία, μετακινώντας τη βελόνα στην όψη του καντράν όπου αναγράφεται η τρέχουσα σχετική υγρασία. Αν και είναι πιο ακριβή από τα υγρόμετρα με μεταλλικό ελατήριο, αυτές οι συσκευές απαιτούν περιστασιακή επαναβαθμονόμηση.

  Τα υγρόμετρα με συνθετική τρίχα είναι σχεδόν πανομοιότυπα σε λειτουργία με τα υγρόμετρα φυσικής τρίχας, εκτός του ότι χρησιμοποιείται συνθετική αντί για φυσική τρίχα. Αυτά τα υγρόμετρα απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου επαναβαθμονόμηση. Προσφέρουν την υψηλότερη ακρίβεια μέτρησης και απαιτούν τη χαμηλότερη συντήρηση από όλα τα αναλογικά υγρόμετρα. Τα υγρόμετρα συνθετικής τρίχας που κατασκευάζονται στη Γερμανία, όπως το adorini Υγρόμετρο Ακριβείας με Συνθετική Τρίχα, αποτελούν την προτιμώμενη επιλογή στα αναλογικά υγρόμετρα για υγραντήρες πούρων.

  Ψηφιακά Υγρόμετρα

  Με οθόνες εύκολης ανάγνωσης, συχνά με ενσωματωμένα θερμόμετρα, καθώς και πολλαπλές ρυθμίσεις ελέγχου κλίματος, τα ψηφιακά υγρόμετρα αποτελούν ολοένα και πιο δημοφιλείς επιλογές για υγραντήρες πούρων. Οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες λειτουργούν στη θέση των τριχών ή των ελατηρίων για τη μέτρηση των επιπέδων σχετικής υγρασίας.


  Οι ψηφιακές συσκευές που είναι βελτιστοποιημένες για υγραντήρες πούρων και εύρος υγρασίας πέραν του 65%, όπως το Κομψό Compact Ψηφιακό Υγρόμετρο της adorini, προσφέρουν την πλέον αξιόπιστη ακρίβεια. Ωστόσο, ακόμη και το πιο σύγχρονο ψηφιακό υγρόμετρο μπορεί να απέχει κατά 2 ή 3 ποσοστιαίες μονάδες. Όσους πόντους κι αν χάνουν τα ψηφιακά υγρόμετρα λόγω της όποιας απόκλισης ή της υψηλότερης τιμής αγοράς, τα αντισταθμίζουν με το παραπάνω χάρις στην ευκολία χρήσης και την πoλυχρηστικότητα που προσφέρουν.

  Εάν αναζητάτε την ευκολία μιας ψηφιακής οθόνης με ελάχιστη ή καθόλου απαιτούμενη συντήρηση, τότε τα ψηφιακά υγρόμετρα αποτελούν σαφώς την καταλληλότερη επιλογή για εσάς. Από την άλλη, εάν αναζητάτε την υψηλότερη ακρίβεια ενδείξεων, τότε τα αναλογικά υγρόμετρα συνθετικής τρίχας αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

  Θερμόμετρα

  Η κύρια εστίαση στην αποθήκευση πούρων πρέπει να είναι πάντα στα επίπεδα υγρασίας. Ωστόσο, και η θερμοκρασία μπορεί να παίξει ρόλο στα επίπεδα υγρασίας και στη σωστή συντήρηση των πούρων. Έτσι, αποτελεί χρήσιμη πρακτική η παρακολούθηση της θερμοκρασίας του υγραντήρα πούρων ή του αποθηκευτικού χώρου σας με ένα θερμόμετρο.

  Αν και τίποτα δεν λέει ότι δεν μπορείτε να διατηρείτε τα πούρα σας πιο δροσερά ή πιο ζεστά από τη θερμοκρασία δωματίου, οι δραστικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα πούρα. Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την εκκόλαψη του μεγαλύτερου εχθρού κατά την αποθήκευση των πούρων: ο λόγος φυσικά για το σκαθάρι του καπνού.

  Είναι προτιμότερο να διατηρείτε τα πούρα σταθερά σε ή κοντά στη θερμοκρασία δωματίου. Η χρήση θερμομέτρου βοηθά στην παρακολούθηση στις διακυμάνσεις του κλίματος του χώρου αποθήκευσης, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα τα πούρα να προσβληθούν από σκαθάρια καπνού ή άλλους βλαπτικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα αποθηκευμένα πούρα.

  Είναι απαραίτητα τα θερμόμετρα για τη συντήρηση των πούρων;

  Όχι, αλλά τα θερμόμετρα σίγουρα βοηθούν τον σκοπό και προσθέτουν λίγη επιπλέον ηρεμία στην εμπειρία αποθήκευσης και συντήρησης των πούρων σας. Ευτυχώς, πολλά από τα ψηφιακά υγρόμετρα που διατίθενται σήμερα στην αγορά, όπως το best-selling adorini Ψηφιακό Υγρόμετρο και Θερμόμετρο, διαθέτουν και ενσωματωμένο θερμόμετρο. Είναι ένα μπόνους επικερδές για κάθε λάτρη πούρων που επιθυμεί την ορθή αποθήκευση και συντήρηση των πούρων του.

  Βέλτιση Υγρασία και Θερμοκρασία

  Ανεξάρτητα από τον τύπο που θα επιλέξετε, τα υγρόμετρα και τα θερμόμετρα είναι απολύτως πολύτιμα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν στη βέλτιστη αποθήκευση και συντήρηση των πούρων σας. Διατηρήστε τα πούρα σας σε βέλτιστη κατάσταση, πάντα έτοιμα για να τα καπνίσετε. Ένα αξιόπιστο υγρόμετρο και θερμόμετρο για τον υγραντήρα πούρων σας μπορούν να σας εξασφαλίσουν ότι όλα είναι όπως πρέπει να είναι.


Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.. Δωρεάν αποστολή από 99,00 € . Για τιμή παραγγελίας κάτω από 99,00 € ισχύουν πρόσθετα έξοδα αποστολής . Οι Strikeout τιμές είναι προτεινόμενες τιμές λιανικής.