Κόφτες, ψαλιδάκια πούρων

Κόφτες, ψαλιδάκια πούρων

Το πρώτο βήμα για να απολαύσετε ένα πούρο υψηλής ποιότητας είναι να δημιουργήσετε τη σωστή οπή ώστε να μπορείτε να ρουφάτε τον καπνό. Για να το πετύχετε σωστά αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολυάριθμα εργαλεία κοπής πούρων. Το να επιλέξετε τον κατάλληλο πουροκόφτη θα σας διασφαλίσει απολαυστικές ρουφηξιές, οπότε θα συμβάλει στη βέλτιστη εμπειρία καπνίσματος πούρου. Όταν κάνετε τις online αγορές σας, επισκεφτείτε το online κατάστημα της HumidorDiscount, περιηγηθείτε στην ευρεία γκάμα με αξεσουάρ πούρων κι επιλέξτε τον ιδανικό πουροκόφτη για τις ανάγκες σας.

Πουροκόφτες - Τύποι

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων κοπής πούρων, με το καθένα να προσδίδει μια μοναδική άποψη στον χαρακτήρα ενός πούρου. Δεδομένου ότι ο τρόπος που κόβετε το πούρο σας εξαρτάται τελικά από την προσωπική σας προτίμηση, μια σύντομη ματιά στις διαφορές του καθενός θα σας βοηθήσει να βρείτε το στυλ που θα σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία.

Πουροκόφτης Γκιλοτίνα (Guillotine)
Ο κόφτης πούρων τύπου γκιλοτίνα συγκαταλέγετε στα πιο δημοφιλή εργαλεία κοπής πούρων. Αυτοί οι κλασικοί πουροκόφτες κυκλοφορούν σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα διαφορετικών στυλ και προσφέρουν έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να κόβετε τα πούρα σας. Οι πουροκόφτες γκιλοτίνα προτιμώνται επίσης από πολλούς λάτρεις πούρων, καθώς οι γκιλοτίνες αφαιρούν συνήθως το μεγαλύτερο τμήμα του φύλλου και προσφέρουν ένα καθαρό κόψιμο. Αυτό επιτρέπει πιο παραγωγικές κι εύκολες ρουφηξιές.

Οι πουροκόφτες γκιλοτίνα μπορούν να σας προσφέρουν την ευελιξία να κόψετε όσο πολύ ή όσο λίγο θέλετε από την κεφαλή του πούρου. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς η αποκοπή πολύ μεγάλου κομματιού του πούρου μπορεί να οδηγήσει στο ξετύλιγμα του περιτυλίγματος του πούρου. Ένας καλός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε είναι να μην κόβετε ποτέ πέρα από την άκρη του καπακιού, το μικρό τμήμα του φύλλου που καλύπτει την κεφαλή του πούρου. Απλά αναζητήστε τη γραμμή ή τις γραμμές γύρω από την κορυφή του πούρου και κόψτε οπουδήποτε πριν.Οι γκιλοτίνες με μία λεπίδα αποτελούσαν για πολύ καιρό μια δημοφιλή επιλογή, ωστόσο έχουν τα μειονεκτήματά τους. Ενώ οι γκιλοτίνες μονής λεπίδας παρέχουν μια γρήγορη κίνηση κοπής, μπορούν, κατά καιρούς, να συνθλίψουν ή να σκίσουν το φύλλο περιτυλίγματος (wrapper leaf). Οι πουροκόφτες με διπλή λεπίδα, ωστόσο, κόβουν από δύο πλευρές για να εστιάσουν την πίεση των λεπίδων στο κέντρο του πούρου, μειώνοντας την πιθανότητα να καταστραφεί το φύλλο. Οι γκιλοτίνες με μία λεπίδα είναι επίσης γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα δύστροπα δάχτυλα, εάν ο κόφτης δεν διαθέτει λεπίδα ασφάλισης. Έτσι, οι γκιλοτίνες μονής λεπίδας έχουν δώσει τη θέση τους στις αντίστοιχες με διπλή λεπίδα ως ο αγαπημένος κόφτης πούρων που προτιμούν να επιλέγουν οι λάτρεις των πούρων σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι κόφτες με διπλή λεπίδα κόβουν πούρα με μέχρι και 50 ring gauge. Έτσι, αν προτιμάτε πούρα μεγαλύτερης διαμέτρου ή μια σειρά από διαφορετικά μεγέθη πούρων, τότε φροντίστε να αναζητήσετε έναν κόφτη που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πούρα με μεγαλύτερα ring gauges. Οι λεπτοί κεραμικοί πουροκόφτες της Adorini αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα, καθώς μπορούν να κόψουν ακόμα και πολύ παχιά πούρα με ring gauge εως και 70. Ανεξάρτητα εάν πρόκειται για πουροκόφτη με μονή ή διπλή γκιλοτίνα, κάθε κόφτης με λεπίδες ασφάλισης είναι προτιμότερος για την ελαχιστοποίηση ατυχημάτων. Ανεξάρτητα από την επιλογή της γκιλοτίνας, να θυμάστε ότι όσο πιο κοφτερές και σκληρές είναι οι ατσάλινες λεπίδες, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επιτυχίας με μια τακτοποιημένη, καθαρή κοπή.

Πουροκόφτης Punch
Ένα από τα απλούστερα και πιο φορητά εργαλεία κοπής πούρων είναι ο πουροκόφτης τύπου punch που αποτελεί και την αγαπημένη επιλογή για όσους λάτρεις πούρων βρίσκονται συχνά εν κινήσει. Συμπαγής και συχνά εξοπλισμένος με μπρελόκ, ένας πουροκόφτης punch, γνωστός και ως cigar punch ή πουροκόφτης διάτρησης, διευκολύνει το κόψιμο των πούρων σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια ταξιδιού.

Ο πουροκόφτης punch είναι απλώς μια κυκλική λεπίδα που κόβει ή ανοίγει μια στρογγυλή τρύπα στο άκρο ενός πούρου. Τοποθετήστε τη λεπίδα στο σημείο που θέλετε να γίνει η διάτρηση, πιέστε και στρίψτε. Αυτό είναι όλο! Δεδομένου ότι ασκείται πίεση στο άκρο του πούρου, πρέπει να δοθεί κάποια προσοχή ώστε να μην σκιστεί ή ραγίσει το φύλλο. Όπως και με κάθε άλλο κόφτη πούρων, όσο πιο κοφτερή είναι η λεπίδα, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα.Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα μεγέθη για τους πουροκόφτες διάτρησης, και ορισμένα προσφέρουν ακόμη και πολλαπλά μεγέθη ενσωματωμένα σε έναν κόφτη. Ο Διπλός Πουροκόφτης Punch της adorini συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς πουροκόφτες διάτρησης, καθώς είναι αποδεδειγμένα πολύ αποτελεσματικός χάρις στις εξαιρετικά κοφτερές λεπίδες Solingen. Όσοι επιλέγουν πουροκόφτες διάτρησης, απολαμβάνουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της κοπής, ενώ ορισμένοι διακηρύσσουν ότι οι μικρότερες ρουφηξιές κάνουν τον καπνό πιο έντονο και πιο εστιασμένο. Ορισμένοι λάτρεις πούρων, ωστόσο, μπορεί να αποφεύγουν τη μικρότερη διάμετρο που δημιουργούν οι πουροκόφτες punch, καθώς θεωρούν ότι θέτει περιορισμούς στις ρουφηξιές και κατά συνέπεια στη συνολικότερη εμπειρία καπνίσματος πούρων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που διακρίνει τους πουροκόφτες punch είναι ότι, ειδικά για τα μεγαλύτερα πούρα, μπορείτε να κάνετε πολλαπλές επικαλυπτόμενες κοπές για να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα για βελτιωμένες ρουφηξιές, σχεδόν με το ίδιο αποτέλεσμα όπως θα επιτυγχάνατε με έναν πουροκόφτη γκιλοτίνα. Αυτή η ευελιξία, σε συνδυασμό με το μικρότερο προφίλ του, διασφαλίζει ότι ένας ποιοτικός πουροκόφτης διάτρησης punch μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους καθημερινούς λάτρεις πούρων.

Ψαλίδι για πούρα
Για πολλούς λάτρεις πούρων, το ψαλίδι πούρων προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό στυλ, κοπής και ρομαντικής νοσταλγίας, συγκρητικά με όλα τα άλλα εργαλεία κοπής πούρων. Αυτά τα παραδοσιακά ψαλίδια για πούρα διαθέτουν στρογγυλεμένες λεπίδες που λειτουργούν όπως τα κανονικά ψαλίδια, με δύο λαβές που περιστρέφονται για να παρέχουν κίνηση κοπής με δύο λεπίδες. Αποτελούν δημοφιλή επιλογή για γραφείο και καθιστικό. Τα ψαλίδια πούρων διατίθενται σε διάφορα στυλ και μεγέθη. Υπάρχουν ακόμη και συμπαγή ψαλίδια σε μέγεθος τσέπης για όσους βρίσκονται συχνά εν κινήσει.Τα ψαλίδια πούρων λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι κόφτες γκιλοτίνα με διπλή λεπίδα, με τις δύο λεπίδες του ψαλιδιού να κόβουν και να δημιουργούν μια επίπεδη επιφάνεια στο πούρο απ' όπου θα τραβιέται ο καπνός. Πολλά ψαλίδια για πούρα διαθέτουν μεγάλες λαβές που καθιστούν την κίνηση κοπής γρήγορη, άνετη και εύκολη.

Παρόλο που τα ψαλίδια για πούρα μπορεί να μην φαίνονται ο πιο ακριβής τρόπος για να κόψετε ένα πούρο, με λίγη εξάσκηση, μπορούν να σας ικανοποιήσουν απόλυτα και να είναι εξίσου ακριβή με οποιοδήποτε άλλο είδος πουροκόφτη. Με την προϋπόθεση ότι οι λεπίδες είναι κατασκευασμένες από κοφτερό, υψηλής ποιότητας μέταλλο, κυρίως ανοξείδωτο ατσάλι, τα ψαλίδια πούρων θα σας προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές στην απολαυστική εμπειρία καπνίσματος πούρων.

Πουροκόφτης V
Ο πουροκόφτης V, γνωστός και ως V-Cutter, ξεχωρίζει από τους άλλους τύπους κόφτη πούρων. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ο V-Cutter κόβει μια σφήνα σε σχήμα V από το άκρο του πούρου. Η ιδέα είναι ότι θα παρέχει οπή που θα επιτρέπει το τράβηγμα του καπνού από μεγαλύτερη επιφάνεια, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη ανάδειξη του περίπλοκου γευστικού και αρωματικού προφίλ που διαθέτει κάθε πούρο και προσφέροντας πιο ολοκληρωμένη απόλαυση στον ουρανίσκο. Αν και αυτό έχει συζητηθεί από τότε που ο V-Cutter ήταν ο κόφτης της επιλογής για τους λάτρεις των πούρων της χρυσής εποχής, αυτό που είναι πέρα από κάθε συζήτηση είναι ότι ο V-Cutter προσφέρει μια μοναδική εμπειρία καπνίσματος πούρων που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Οι παραδοσιακοί πουροκόφτες V-Cutters μπορεί να είναι αρκετά δύσκολοι στη χρήση, με μια λεπίδα με μοχλό που πιέζεται προς τα κάτω για να κόψει το κεφάλι του πούρου. Πολλοί από αυτούς είναι κατασκευασμένοι για ένα συγκεκριμένο εύρος μεγεθών και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο πούρο αν δεν χρησιμοποιηθούν με ακρίβεια, ειδικά αν η λεπίδα κοπής δεν είναι αρκετά κοφτερή. Για όσους είναι πρόθυμοι να να αφιερώσουν αρκετό χρόνο, προσπάθεια, και να "θυσιάσουν" αρκετά πούρα, ενώ παράλληλα είναι λάτρεις των νοσταλγικών τάσεων, αυτοί οι κλασικοί πουροκόφτες μπορούν να αποδειχθούν απίστευτα ικανοποιητικοί.


Οι πουροκόφτες V έχουν γνωρίσει μια αναβίωση τα τελευταία χρόνια με μια εντελώς νέα αντίληψη της μορφής και της λειτουργίας τους. Τα σύγχρονα V-Cutters φαίνεαι να βασίζονται σε μια σχεδίαση που μοιάζει περισσότερο με τους δημοφιλείς πουροκόφτες γκιλοτίνα, προσφέροντας μια εμπειρία που είναι πολύ πιο εύκολη και πιο ευέλικτη από τα παραδοσιακά V-Cutters. Αυτοί οι κόφτες διαθέτουν μια ανεστραμμένη λεπίδα σε σχήμα V που παρέχει μια καθαρή και ακριβή κοπή με μια εύκολη κίνηση.

Αν και δεν είναι για το γούστο όλων, οι V-Cutters μπορούν να προσθέσουν μια πολύ ικανοποιητική διάσταση στην τελετουργία κοπής πούρων που άλλοι κόφτες πούρων δε μπορούν να προσφέρουν. Είτε πρόκειται για την κομψότητα των παραδοσιακών V-Cutters είτε για την κομψή σύγχρονη εμφάνιση των σύγχρονων μοντέλων, ο κόσμος των V-Cutters αξίζει σίγουρα να εξερευνηθεί από κάθε λάτρη πούρων.

Πουροκόφτες - Άλλοι Τύποι
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές κόφτη πούρων στις οποίες έχουν στραφεί οι λάτρεις των πούρων με την πάροδο των ετών, με κάθε κόφτη να προσφέρει διαφορετικό βαθμό αποτελεσματικότητας. Από ένα piercer ή ένα poker που απλά ανοίγει μια οπή στο άκρο του πούρου μέχρι κόφτες με τέσσερις, πέντε ή ακόμα και έξι λεπίδες, οι επιλογές στους πουροκόφτες είναι εμφανώς ατελείωτες.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς εναλλακτικούς κόφτες είναι το Multi-Tool, ένας κόφτης πούρων που προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών εκτός από αυτή του απλού κοψίματος ενός πούρου. Πολλοί άλλοι πουροκόφτες μπορούν να προσφέρουν κι άλλους "κρυμμένους Άσους" όπως κατσαβίδι, ανοιχτήρι μπουκαλιών, ανοιχτήρι, τιρμπουσόν ή ακόμη και λεπίδα μαχαιριού. Αυτά τα συχνά συμπαγή gadgets μπορούν να διαθέτουν κόφτη punch, γκιλοτίνα ή ψαλίδι πούρων, καθιστώντας τα ιδανικά για κάθε ενθουσιώδη φίλο του πούρου που βρίσκεται εν κινήσει και του αρέσει να είναι προετοιμασμένος για κάθε κατάσταση. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση αντί για γκιλοτίνες ή κόφτες διάτρησης, τότε υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι κόφτη πούρων από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε.

Ένα κόψιμο καλύτερο από τα συνηθισμένα
Κάθε είδος κόφτη θα βάλει τη δική του σφραγίδα στην προσωπική εμπειρία σας στο κάπνισμα των πούρων. Οπότε, συνιστούμε να πειραματιστείτε λίγο ώστε να τσεκάρετε τις διαθέσιμες επιλογές και εν τέλει να καταλήξετε στην επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα. Καθώς ξεκινάτε να επιλέξετε έναν κόφτη, απλά να θυμάστε ότι, ανεξάρτητα από τον τύπο, η ακρίβεια κοπής και η αιχμηρότητα των λεπίδων είναι τα "κλειδιά" για την επιτυχή κοπή πούρων.

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.. Δωρεάν αποστολή από 99,00 € . Για τιμή παραγγελίας κάτω από 99,00 € ισχύουν πρόσθετα έξοδα αποστολής . Οι Strikeout τιμές είναι προτεινόμενες τιμές λιανικής.